Gruppo
Indietro

Lokale mogelijkheden Sefar B.V.

Spanservice

Sefar B.V. biedt een spanservice voor het (her-)bespannen van uw zeeframen. Dankzij de Sefar Pneumapp spansystemen is flexibiliteit en een interessante prijs-/kwaliteitverhouding gegarandeerd. Voor alle merken en types zeefmachines bespant Sefar de zeeframen met RVS- of kunststof zeefgaas. Tevens levert Sefar de bijbehorende accessoires zoals reinigingsballen, ringen, afdichtingen, borstels en overige onderdelen. Daarnaast is het ook mogelijk geheel nieuwe ramen aan te bieden.Confectieafdeling

Naast het (her-)bespannen van allerlei soorten zeven heeft Sefar B.V. in Lochem de beschikking over een eigen confectieafdeling, waardoor kwaliteit, flexibiliteit en vakmanschap gewaarborgd zijn. Alle voorkomende filterslangen, filterzakken en filtermappen voor de industriële filterinstallaties kunnen snel en vakkundig geproduceerd worden. De filterelementen worden vervaardigd uit de meeste bekende materialen, zowel uit synthetische als ook natuurlijke vezels. Deze worden veelal op voorraad gehouden in het moderne magazijn.

Filtermatten

Filtermatten worden o.a. toegepast in luchtbehandelings- installaties, spuitcabines (paintstop), voorfilters, luchtinlaatsystemen en ventilatiesystemen. Sefar B.V. levert een uitgebreid programma aan synthetisch- en glasvezelmedia. Het filtermedium kan geleverd worden op rol, op maat of desgewenst geconfectioneerd tot een luchtfilterelement.

Filterpanelen

Filterpanelen zijn filters waarbij het filtermedium is omkaderd door een kartonnen of aluminium kader. Bij deze panelen kan men onderscheid maken in twee principes. Bij het eerste type is het filtermedium opgebouwd uit continu gesponnen glasdraadvezels met een progressieve dichtheid, waardoor het stof over de hele diepte wordt opgevangen. Bij het andere type is het medium geplisseerd waardoor een groot filtrerend oppervlak wordt verkregen.

Zakkenfilters

Zakkenfilters zijn opgebouwd uit een raamwerk met een ondersteunings frame waaraan de filterzakken zijn verbonden . De kwaliteit en daarmee de standtijd wordt in grote mate bepaald door de fijnheid en hoeveelheid van de verwerkte vezels.

Filterslangen

Bij filterslangen kan men onderscheid maken tussen slangen die over een metalen ondersteuningskorf worden geschoven of slangen die vrij in filterkasten opgehangen worden.


Bij het eerste type wordt de lucht van buiten naar binnen gezogen en bij het tweede type van binnen naar buiten. De slangen zijn dikwijls uitgevoerd met een snapring of viltrand. Sefar B.V. produceert filterslangen voor filterkasten van alle bekende merken.

Filtermappen

In ontstoffingsinstallaties wordt veelvuldig gebruik gemaakt van filtermappen / -enveloppen. Dit zijn platte filterzakken die over een metalen frame worden geschoven en waarbij, ter afdichting, aan de openzijde een viltrand of sponssnoer wordt genaaid. De filterzakken worden gereinigd d.m.v. terugpulzen met perslucht of door mechanische trillingen. Sefar B.V. produceert alle voorkomende filtermappen / -enveloppen.

Meervoudige filtermappen

Bij meervoudige filtermappen zijn de mappen aan elkaar gestikt en aan de open zijde v.z.v. een rand met ingenaaid rubber snoer ter afdichting. Door deze wijze van confectioneren wordt een groot filtrerend oppervlak verkregen. Het filter wordt gereinigd door mechanische trillingen.

Geplisseerde filtermappen

Bij geplisseerde filtermappen is het filtermedium gevouwen waardoor een filteroppervlak wordt verkregen wat ca. 3x groter is als bij een normale filtermap. Aan de open bovenzijde en dichte onderzijde is de filtermap ingegoten in polyurethaan.De filtermappen worden gereinigd d.m.v. terugpulzen met perslucht.

Filterpatronen

Filterpatronen zijn ronde elementen met een geplisseerd filtermedium dat aan de boven- en onderzijde in metalen deksels wordt ingegoten. Een veel voorkomende montage is d.m.v. een trekstang. Als filtermedium gebruikt men vaak polyestervlies of polyester versterkt papiervlies.

Flexibele manchetten

Manchetten van Sefar worden vervaardigd uit sterk en slijtvast materiaal zoals Dyneema° en Platilon°. Ze zorgen voor een veilige en flexibele verbinding tussen vaste en bewegende delen in het leidingnetwerk. Sefar levert manchetten voor plansifters, griespoetsmachines, schudzeven en alle overige zeef- en reinigingsinstallaties. De verbindingsmouwen, zoals ze ook worden genoemd, zijn voorzien van een elastisch band voor een nauwkeurige pasvorm. Bevestigingsmiddelen zoals klemringen zijn hierdoor overbodig geworden.

Demisters

Demisters of druppelafscheiders worden gebruikt om vloeistof in de vorm van kleine druppels (mist) te scheiden van een gasstroom. Een demister bestaat uit een pakket van zeer veel dunne draden. Als de gasstroom hier doorheen wordt gevoerd botsen de kleine druppels tegen de draden. Daardoor ontstaan er grotere druppels en zal deze door de zwaartekracht naar beneden vallen.

Heeft u niet de informatie gevonden waar u naar op zoek bent?


Wij verwijzen u graag door naar de Engelse website middels deze link www.sefar.com, vanwege het feit dat niet alle pagina's in het Nederlands vertaald zijn.


U treft daar alle informatie omtrent de mogelijkheden die Sefar biedt en tenslotte vindt u aan de rechterzijde onze contactgegevens voor persoonlijk contact.

Contact information


Sefar BV

 

Aalsvoort 71
7241 MB Lochem, NL


Tel. +31 (0)573 744 111